Dakkapellen

Kunststof of Hardhouten Dakkapellen

Voorbereidende werkzaamheden:
Het voorzichtig verwijderen van de dakpannen op de plek waar de dakkapel gemaakt zal worden. Het uitzagen van het gat en het aanbrengen van de benodigde houten steunbalken en het aanbrengen van de houten draagconstructie.

Hardhouten kozijn:

Meranti hardhouten kozijn welke voorzien is van een grijze of bruine grondlaag. Het kozijn kan worden voorzien van naar buiten openslaande ramen (draairamen) of ramen die voorzien zijn van een draai-kiep systeem. Bij de draairamen is de sponning voorzien van een tochtprofiel en is het beslag (inclusief tele-uitzetijzer, sluitplaten en raambomen) Bij draaikiepramen zit er standaard aan de binnenzijde een raamboom. De draai-kiepramen gaan naar binnen open en zijn voorzien van een klepstand aan de bovenzijde. Het voordeel van een draaikiepraam is dat met elk weertype een raam open gezet kan worden.

Kunststof kozijn:

kunststof kozijn uitgevoerd met een vlak of een verdiept profiel. Het kozijn is standaard verkrijgbaar in de kleur room/wit. De kozijnen zijn echter in vele andere kleuren verkrijgbaar. De buitenzijde van het kozijn is glad afgewerkt waardoor het gemakkelijk is te reinigen. Ook voor een kunststof kozijn geldt de keuze voor openslaande ramen of ramen met een draai-kiep systeem.

Glas

Alle kozijnen zijn standaard voorzien van dubbel glas. Het type glas wat wij toepassen is het isolerende HR++ glas. Het is tevens mogelijk om het glas met kruis roeden uit te voeren welke in of op het glas zijn aangebracht.

Ventilatieroosters

In het kozijn kunnen ventilatieroosters worden aangebracht. Hierdoor kunt u ten alle tijde de ruimte ventileren zonder een raam te hoeven open zetten.

Zijwanden buitenkant

De zijwanden van de dakkapel worden gemaakt van W.B.P. Multiplex garantieplaat of afgewerkt met Trespa. Tevens is het mogelijk om de zijwanden af te werken met kunststof Keralit rabatdelen. Het Trespa en de kunststof Keralit rabatdelen zijn in diverse kleuren te krijgen.

Zijwanden binnenkant

De binnenkant van de dakkapel wordt voorzien van isolatie met een R-waarde van 2,5. De isolatie zal worden afgewerkt met Meranti Triplex met een dikte van 10 mm of afgewerkt met MDF. (Meranti Triplex en MDF worden alleen toegepast bij een dakkapel met een platte kap) Tussen de zijkanten zal er een dampdoorlatende folie worden aangebracht wat nodig is voor de ventilatie van de isolatie. Indien gewenst kunnen wij de binnenzijde ook voor u af -werken/timmeren.

Vensterbank

Standaard zal er een Multiplex vensterbank worden aangebracht met een dikte van 18 mm.

Slapers

De slapers worden gemaakt van 63 x 175 mm of 75 x 250 mm geschaafd hout. De loodplank wordt gemaakt van 32 x 200 mm geschaafd hout.

Lood

Voor een waterdichte afsluiting tussen het dak en het dakkapel wordt er lood aangebracht. Het lood wat wij standaard toepassen is 15 ponds lood met een breedte van 250 mm en een maximale lengte van 1000 mm per strook. Deze maximale strooklengte is belangrijk om scheuren door de werking van het lood tegen te gaan.

Dak balklaag

De dak balklaag wordt gemaakt van 63 x 100 mm geschaafde balken welke om de 600 mm worden aangebracht.

Dakbeschot en isolatie

Het type dak wat wij toepassen is een zogenaamd “warm-dak”. Dit houdt in dat de isolatie op het houten dakbeschot wordt aangebracht om condensvorming aan de binnenzijde van de dakkapel tegen te gaan.

Platte kap:

Bij een platte kap worden er Multiplex platen met een dikte van 20 mm aangebracht met daarop beloopbare PU isolatie met een dikte van 60 mm en een R-waarde van 2,5. Deze isolatie platen worden aan de bovenzijde afgewerkt met een glasvlies laag.

Schuine kap /verhoogde nok:

Bij een schuine kap / verhoogde nok worden er Unidek platen met een dikte van 115 mm aangebracht. De Unidek platen bestaan uit een kunststof binnenzijde, 100 mm isolatie schuim kunststof buitenzijde met daarop tengels met een dikte van 15 mm gelijmd.

Dakbedekking Platte kap:

Bij een platte kap wordt het dakbeschot voorzien van een bitumineuze dakbedekking welke voorzien is van een polyester inlage en standaard afgewerkt is met leislag. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een kunststof dakbedekking. De dakbedekkingen die wij toepassen hebben een productgarantie van maar liefst 10 jaar!. De dakranden worden standaard afgewerkt met een aluminium daktrim. Het is tevens mogelijk te kiezen voor een zinken dakrandafwerking met of zonder kraalrand.

Schuine kap / verhoogde nok:

Bij een schuine kap / verhoogde nok worden de bestaande dakpannen weer aangebracht. Aan de zijkanten van de dakkapel zullen er gevelpannen worden aangebracht zoals bestaand. Het is tevens mogelijk om in plaats van gevelpannen voor houten of kunststof windveren aan de zijkanten te kiezen.

Boei delen

De boei delen worden gemaakt van W.B.P. Multiplex met een dikte van 15 mm. De boei delen worden bevestigd met R.V.S spijkers welke in het hout verzonken zullen worden aangebracht. De boei delen zijn voorzien van een grondlaag in de kleur grijs of bruin. De boei delen kunnen ook worden gemaakt van Trespa met een dikte van 6 mm. De Trespa platen worden vastgezet met Trespa schroeven in de kleur van het Trespa. Er zijn diverse kleurkeuzes van het Trespa mogelijk.

Overstek

Het overstek van de dakkapel is standaard 120 mm aan de voor -en zijkant van de dakkapel. Smallere of bredere overstekken zijn natuurlijk ook mogelijk.

Hemelwaterafvoer Platte kap:

Bij een platte kap wordt er een 20 ponds loden plakplaat aangebracht welke voorzien is van een uitloop met een diameter van 80 mm. De uitloop zal uitmonden op het bestaande dak.

cta